Virtuaaliesittely – uusi tapa tutustua asuntoon

Korona on vauhdittanut monia innovaatioita, joiden tarkoitus on mahdollistaa erilaisten asioiden tekeminen turvallisesti ja ihmiskontaktit minimoiden. Asuntojen myynnissä tärkeässä osassa on perinteisesti ollut tutustumiskäynti kohteeseen. Tutustumiskäynnillä ostajaehdokas on saanut kokonaisvaltaisen kuvan asunnosta, hahmottanut tilojen mahdollisuuksia ja mittasuhteita sekä voinut arvioida asunnon sopivuutta omiin tarpeisiin paikan päällä. Tähän poikkeukselliseen aikaan korvaamattoman käteväksi osoittautunut virtuaaliesittely mahdollistaa sen, että potentiaalinen ostaja voi tutustua kiinnostavaan asuntoon omalta kotisohvaltaan pitkänkin matkan takaa. Enää ei tarvitse ajaa kenties satoja kilometrejä katsomaan kiinnostavia asuntoja tai kesämökkejä, kun tutustumisen voi suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta. Kaikissa Dixun kohteissa on aina virtuaaliesittely, joka mahdollistaa ostajan virtuaalimatkan myynnissä olevaan asuntoon.

Tutustu asuntoon silloin kun se sinulle sopii

Virtuaaliesittelyt on luotu ennen kaikkea ostajien tarpeisiin, sillä virtuaaliesittelyn avulla kohteesta saa perusteellisemman kokonaiskuvan pelkkiin valokuviin verrattuna. Virtuaaliesittely sopii mainiosti esimerkiksi ostajaehdokkaalle, joka haluaa tutustua asuntoon kaikessa rauhassa jo ennen asuntonäytölle tulemista. Mitään kiirettä ei ole – virtuaaliesittely kestää juuri niin kauan kuin itse tahdot asunnossa viipyä.

Virtuaaliesittelyn avulla ostaja voi siis omaan tahtiin tutustua asuntoon ja kierrellä huoneesta toiseen. Hän voi zoomata lähemmin kiinnostaviin yksityiskohtiin, kurkistaa ulos ikkunoista ja katsella maisemia parvekkeelta. Dixun virtuaaliesittelyissä on myös mittanauha-ominaisuus eli potentiaalinen ostaja voi työkalun avulla varmistaa esimerkiksi sen, että mahtuuko hänen lempisohvansa uuteen olohuoneeseen tai kuinka leveät ikkunalaudat ovat. Virtuaaliesittely vähentää luonnollisesti myös turhia näyttöjä, sillä asuntoa tulevat katsomaan vain aidosti kiinnostuneet ostajaehdokkaat. Tämä tarkoittaa myyjälle myös harvempia kertoja, kun täytyy siivota asuntonäyttöä varten tai miettiä tekemistä sen ajaksi.

Jotta mitään tärkeää ei unohdu

Virtuaaliesittely on kätevä paitsi asunnon ensitutustumiseen, myös muistinvirkistämiseen. Sen avulla voi palauttaa mieleen, miltä asunnon tilat tai tietyt yksityiskohdat näyttivätkään. Enää ei myöskään tarvitse harmitella sitä, jos joku asia meni asuntoesittelyssä ohi silmien, sillä virtuaaliesittelyn avulla asiakas voi aina palata asuntoon uudestaan ja uudestaan. Virtuaaliesittelyt toimivat tietokoneen lisäksi hyvin myös tabletilla ja älypuhelimella, eikä niiden käyttöä varten tarvitse ladata erillistä sovellusta.

Jopa kolmanneksen lyhyempi myyntiaika

Dixun virtuaaliesittelyt kuvataan Matterport-tekniikalla. Matterportin tutkimuksen mukaan virtuaaliesittely lyhentää myyntiaikaa jopa kolmanneksella. Syynä lienee ensinnäkin se, että kiinnostuneet pääsevät tutustumaan kohteeseen heti eikä näyttöaikaa tarvitse sopia jokaisen kiinnostuneen kanssa erikseen. Näin ollen kaikki ostajaehdokkaat pääsevät tutustumaan kohteeseen samalta viivalta ja oman aikataulunsa mukaan. Onko perinteisten asuntoesittelyjen aika ohi? Joku saattaa miettiä nyt mielessään, loppuvatko perinteiset asuntoesittelyt nyt kokonaan? Tuskinpa kuitenkaan. Vaikka virtuaaliesittely antaa kohteesta hyvän kokonaiskuvan, ei sen tarkoituksena ole kuitenkaan korvata kokonaan perinteisiä asuntonäyttöjä. Sen sijaan virtuaalisten esittelyjen avulla ostaja saa entistä kattavammat mahdollisuudet tutustua asuntoon, joka helpottaa alkukarsinnan tekemistä ja vain todella kiinnostuneet asiakkaat tulevat asuntonäytölle. Tämä nopeuttaa asuntokauppaprosessia ja on siten kaikkien osapuolten etu.

Dixu

Dixu