Myydäkö asunto itse vai ottaa välittäjä? – näin asian ratkaisi Alex

Alex Rönnberg oli uuden tilanteen edessä. Asuntokauppoja hän oli tehnyt ennenkin, mutta pääosin ostajan roolissa. Sen ainoan kerran, kun hän oli myynyt asunnon, asunto oli sananmukaisesti tultu ostamaan ovikelloa soittaen. Nyt Alexin sijoitusasunnossa Kirkkonummella asuvat vuokralaiset ilmoittivat, että ovat etsimässä itselleen omistusasuntoa ja muuttavansa jossain vaiheessa kevättä pois. Alex oli jo aiemmin miettinyt tämän sijoitusasunnon myymistä, mutta asialla ei ollut kiire. Kun sopiva hetki tuli tarjolle ja Alex päätti laittaa asunnon myyntiin ja testata markkinaa.

Rönnberg oli seurannut Dixun tuloa markkinoille ja ajatellut, että haluaa kokeilla sitä itsekin asunnon myynnin tullessa ajankohtaiseksi. Mutta myydäkö itse vai ottaako välittäjä? Välittäjän tuoma lisäarvo houkutteli helppoudellaan, mutta koska myynnillä ei ollut kiire, valikoitui myyntitavaksi itsemyynti. “Dixu tarjoaa molemmat myyntitavat kiinteään hintaan, mikä tuntui turvalliselta. Lisäksi asiakaspalvelija kertoi, että on mahdollista vaihtaa palvelupakettia kesken matkan, jos oma aika tai halu ei riittäisikään itsemyyntiin.” Rönnberg perustelee päätöstään.

Alex täytti asunnon tiedot Dixun palvelualustan kautta. “Kaiken kaikkiaan myyntiin laitto sujui helposti ja varsinkin valokuvat yllättivät korkealla laadulla. Valokuvaajalle annan kyllä täyden kympin!“, Rönnberg toteaa. “Ja virtuaaliesittely oli myös tosi hyvä, sitä kehuivat myös näytöillä käyneet asiakkaat.”

Alex kehuu virtuaaliesittelyjä, jotka jo antavat asunnosta kattavan kuvan ostajaehdokkaille. Turhia näyttöjä jää pitämättä, kun vain todella kiinnostuneet asiakkaat saapuvat paikan päälle asuntoa katsomaan.

Samanlaisia kokemuksia Dixun korviin on kantautunut muiltakin asiakkailta, koska esittelyyn ei tarvitse lähteä, kun virtuaaliesittelyn avulla saa jo niin kattavan kuvan asunnosta. Näin vain todella kiinnostuneet asiakkaat saapuvat paikan päälle asuntoa katsomaan ja turhat näytöt jäävät pitämättä. Tämä on tietenkin kaikkien etu; ostajille ei tule turhia käyntejä eikä myyjä tai välittäjä joudu pitämään ylimääräisiä esittelyjä.

Dixun palvelupaketteihin sisältyy aina myös digistailaus, joka tarkoittaa sitä, että valittuun tilaan luodaan vaihtoehtoinen sisustus.

aikkiin Dixun kohteisiin sisältyy aina sisustussuunnittelijan tekemä digistailaus, jonka tarkoitus on havainnollistaa ostajaehdokkaille tilan mahdollisuudet. Olohuone oli täynnä tavaraa ja sisälsi mm. lasten leikkinurkkauksen, joten se tilaan haluttiin avarampi ilme. Digistailauksessa käytetään aina aitoja kalusteita, kuvassa Iskun mallistoon kuuluva Free-sohva.
Kaikkiin Dixun kohteisiin sisältyy aina sisustussuunnittelijan tekemä digistailaus, jonka tarkoitus on havainnollistaa ostajaehdokkaille tilan mahdollisuudet. Olohuone oli täynnä tavaraa ja sisälsi mm. lasten leikkinurkkauksen, joten se tilaan haluttiin avarampi ilme. Digistailauksessa käytetään aina aitoja kalusteita, kuvassa Iskun mallistoon kuuluva Free-sohva.

“Digistailaus oli tosi hyvä juttu, sillä olohuone, johon digistailaus tehtiin, oli lattiasta kattoon täynnä vuokralaisten tavaroita ja tila näytti tosi ahtaalta. Digistailatulla kuvalla pystyttiin näyttämään ostajaehdokkaille tilan koko potentiaali.“, Alex kertoo.

Kevät kului ja vuokralaisten poismuuttopäivä lähestyi. Rönnberg itse asui Helsingissä ja Kirkkonummella sijaitsevaan asuntoon näyttömatkat alkoivat tuntua kaiken kiireen keskellä liian työläiltä. “Päätinkin sitten vaihtaa pakettia ja ottaa välittäjän hoitamaan esittelyt ja tarjousneuvottelut puolestani. Prosessi sujui jouhevasti Dixun asiakaspalvelun kanssa, joka kartoitti toiveitani välittäjän suhteen ja tarjosi sitten sopivia vaihtoehtoja. Tiesin, että pyyntihintani oli aika korkea ja välittäjän kanssa keskusteltuani päätin pudottaa sitä hieman”.  

“Asunto sai uudet omistajat kesällä ja uskon, että molemmat osapuolet olivat tyytyväisiä kauppaan. Suosittelen Dixua kaikille, en oikein keksi mihin tilanteeseen se ei sopisi. Itse päädyin lopulta välittäjään, koska arvostan helppoutta ja tosiaankin esittelymatkat toiselle paikkakunnalle veivät niin paljon aikaa. Jos tämä myytävä asunto olisi sijainnut lähellä omaa asuntoani, niin olisin saattanut hoitaa myynnin loppuun asti itsemyyjänä. Dixun paketti itsemyyjille on kyllä tosi hyvä, ei tarvitse itse metsästää valokuvaajaa puhumattakaan muista palveluista, joita en osaisi edes etsiä. Ja aina sai myös apua asiakaspalvelusta!” Rönnberg toteaa lopuksi.

Tutustu Dixu & Minä -palvelupakettiin

Dixu

Dixu