Välittäjän valinta Dixussa

Oikean välittäjän löytäminen on asuntokaupan onnistumisen kannalta avainasemassa ja mietityttää varmasti monia asunnon myyntiä harkitsevia. Millaisen tyypin haluaisin esittelemään omaa kotiani? Moni on kuullut välittäjistä kauhutarinoita, mutta vähintään yhtä paljon myös huikeita onnistumisia. Dixun kohdalla voi joillekin hiipiä mieleen epäilys, että voiko välittäjä edes olla ammattitaitoinen, kun palkkiokin on niin edullinen? Voimme vakuuttaa, että huoli on aiheeton.

Dixu ei itsessään ole välitysliike, vaan palvelualusta, jonka kautta voi myydä asunnon itse tai välittäjää apuna käyttäen. Dixulla ei siis ole omia välittäjiä, vaan onnemme on tehdä yhteistyötä alan parhaiden kanssa. Yhteistyövälittäjämme edustavat niin tunnettuja valtakunnallisia ketjuja kuin pieniä paikallisia toimijoitakin. Yhteistä heille on se, että he ovat täyttäneet Dixun määrittelemät kriteerit. Edellytämme yhteistyövälittäjiltä laillistetun kiinteistönvälittäjän tutkintoa (LKV) tai vähintään kolmen vuoden työkokemusta. Tästä kriteeristä huolimatta myös tulevaisuuden tähtivälittäjillä on mahdollisuus päästä mukaan Dixu-kohteisiin siten, että kohteelle nimetään kaksi välittäjää, joista toisella on oltava LKV-tutkinto. Dixun kautta voit siis parhaassa tapauksessa saada kaksi välittäjää hoitamaan asuntosi myyntiä. Edellytämme myös sitä, että välittäjä tuntee kyseisen alueen ja sen palvelut hyvin. Näin ollen voit Dixun kanssa asioidessasi luottaa siihen, että käytössäsi on alueen paras asiantuntemus.

Toinen asia, jota asiakkaamme meiltä kysyvät, on se voiko asiakas vaikuttaa siihen, kuka välittäjä juuri hänen asuntoaan tulee myymään? Tähänkin on yksinkertainen vastaus: kyllä. Etsimme aina useampia vaihtoehtoja, jotka tulevat asiakkaan luo tutustumiskäynnille. Asiakas on se, joka tekee viimeisen päätöksen välittäjästä, jonka hän haluaa asuntoaan myymään. Ja mikäli näistä tutustumiskäynnille valituista välittäjistä kukaan ei miellytä, verkostostamme löytyy varmasti lisää vaihtoehtoja. Joskus asiakas haluaa vain yhden välittäjän tutustumiskäynnille ja mikäli välittäjän kanssa synkkaa, voi päätöksen tehdä heti. Suosittelemme kuitenkin useamman välittäjän tapaamista.

Moni kysyy myös, miksi välittäjä suostuu pienempään palkkioon Dixun kautta? Vaikka euromääräinen ero välittäjien yleisesti käyttämän prosenttipalkkion ja Dixun kiinteän palkkion välillä voi olla asiakkaan lompakon näkökulmasta isokin, se ei ole kuitenkaan koko totuus. "Viisas pääsee vähemmällä", sanoo sananlaskukin ja tässä se pätee välittäjän työmäärään. Yhteistyövälittäjät nimittäin saavat Dixun kohteen valmiina pakettina; siihen on jo hankittu esimerkiksi asiakirjat, valokuvat ja 3D-virtuaaliesittely sekä sisustussuunnittelija on tehnyt digistailauksen. Näin ollen valtaosa manuaalisesta työstä on jo tehty ja välittäjälle jää kohteen esittely sekä tarjousneuvottelut. Juuri se osuus, jossa välittäjät ovat parhaimmillaan. Tämä jos mikä on ihanteellinen tilanne asiakkaalle pienemmän palkkion ja välittäjälle pienemmän työmäärän muodossa. Vähemmän on näin ollen enemmän.

Yhteistyövälittäjinämme toimivat kumppanit näkevät Dixun selkeänä lisäarvona omalle työlleen. "Yhteistyövälittäjänä toimiminen on ollut välittäjän näkökulmasta erittäin sujuvaa, sillä Dixu järjestää kaiken myyntiin tarvittavan oheismateriaalin. Tämän myötä välittäjän on helppo ottaa koppi ja jatkaa siitä omaa osuuttaan asunnon myynnissä. Erityistä lisäarvoa tuo myös se, että myyjäasiakas tulee Dixulta välittäjälle ilman uusasiakashankintaa. Dixua voisi omien kokemusteni perusteella kuvailla ketteräksi palveluntarjoajaksi, joka haluaa aktiivisesti kehittää kiinteistöalan toimintaa asiakas- ja välittäjälähtöisemmäksi." Dixun yhteistyövälittäjänä toimiva Sp-Kodin Teemu Sainomaa kuvailee.

Dixu

Dixu