Digistailauksen hyödyt kiinteistönvälittäjille

Mitä digistailaus tarkoittaa?

Tyhjän asunnon kohdalla virtuaalisisustus, eli digistailaus tarkoittaa sitä, että valokuvaan lisätään sisustus digitaalisesti. Näin ostajaehdokkaat saavat kattavamman kokonaiskuvan asunnosta ja sen potentiaalista; myös huonekorkeuden ja mittasuhteiden hahmottaminen on helpompaa kalustetusta kuin tyhjästä asunnosta. Kalustetun asunnon kohdalla toimenpide tarkoittaa sitä, että olemassa olevat kalusteet poistetaan digitaalisesti ja korvataan uusilla. Se voi osoittautua vielä luultuakin tärkeämmäksi, sillä potentiaalisen ostajan makuun sopimattomat kalusteet voivat vaikuttaa negatiivisesti asunnosta saatavaan mielikuvaan. Pahimmassa tapauksessa muuten sopiva asunto ei pääsisi edes ostajaehdokkaan harkintalistalle.

Lyhyempi myyntiaika, enemmän kiinnostuneita ostajia

Digistailausta käytetään paljon Yhdysvalloissa. Yli miljoonan jäsenen ammattijärjestö National Association of Realtorsin tutkimuksen mukaan jopa 94 % amerikkalaisista kiinteistönvälittäjistä liputtaa digistailauksen puolesta; se lisää ostajien kiinnostusta ja voi puolittaa myyntiajan. Ja mikäli kohteella on paljon kiinnostuneita ostajaehdokkaita, myyntihinta voi nousta.

Helposti, nopeasti ja kustannustehokkaasti

Aikoinaan stailaus tarkoitti sitä, että kiinteistönvälittäjä kantoi asuntoon huonekaluja ja muuta rekvisiittaa sekä huolehti kuvauksen jälkeen samat tavarat pois. Nykyään tämä kaikki hoituu tietokoneen ruudulla, jolloin luonnollisesti myös vaihtoehtoisia huonekaluja ja sisustuselementtejä on lukematon määrä entiseen verrattuna. Digistailaus ei myöskään vaadi enää asiakkaan kalusteiden siirtelyä, joten kaikki pääsevät helpommalla – ei vähiten välittäjä. Virtuaalisisustuksen avulla on siis mahdollista nostaa asunnon houkuttelevuutta nopeasti ja vaivattomasti.

Mikäli pommikuntoinen asunto kaipaa myyntiin vauhtia, siihen voidaan tehdä digiremontti, jolloin myös katot, lattiat ja muut pinnat uusitaan ja voidaan rakentaa vaikka kokonaan uusi keittiö. Asiakkaamme ovat käyttäneet digiremonttia tehokkaasti myös terassien mahdollisuuksien esiintuomiseen mm. ulkoporealtaan ja terassilaudoituksen avulla kalusteiden lisäksi. Digiremontti sopii mainiosti keskeneräisten tilojen loppuunsaattamiseen; näin ostajaehdokkaille voidaan esitellä valmista tilaa jo rakennusvaiheessa.

Kiinteistönvälittäjät kertovat

Suomessa digistailausta hyödyntää vasta pieni osa kiinteistönvälittäjistä, joten se on myös mahdollisuus erottua muista. Asiakkaamme ovat osoittautuneet edelläkävijöiksi ja he ovat ottaneet virtuaalisisustuksen enenevissä määrin yhdeksi kilpailukeinokseen erottua kohteiden markkinoinnissa. Laadukkaiden kuvien käyttö nostaa väistämättä myös mielikuvaa välittäjän ammattitaidosta ja auttaa heitä erottumaan edukseen portaaleissa sekä uusiasiakashankinnassa. Näin asiakkaamme Hannimaria Haaramäki Kruununhaan Kiinteistömaailmasta ja Satu-Maija Arvo Kiinteistömaailma Alppila-Vallilasta kertovat digistailauksen käyttämisestä omissa kohteissaan:

”Pikkuruisissa yksiöissä on hyvä näyttää, mitä tilaan mahtuu. Tässä yksiössä huoneen pehmeä ja luonnonläheinen värimaailma on haettu niin kaakeliuunista kuin lautalattiasta.”

Hannimaria Haaramäki, Kiinteistömaailma Kruununhaka

”Olemme käyttäneet jo noin vuoden digistailausta kaikissa tyhjissä asunnoissa sekä sellaisissa, joissa toivottu modernimpaa ilmettä. Huippua on se, että myös täynnä tavaraa olevan kohteen saa digistailattua upeaksi. Käytämme digistailattua kuvaa aina pääkuvana, jolloin se heti herättää mielenkiinnon portaaleissa. Plussaa myös se, että huonekalut eivät ole aina samat digistailauksissa eli portaali-ilme pysyy mielenkiintoisena ja monipuolisena toisin kuin aina samoilla kalusteilla tehdyissä stailauksissa.”

Satu-Maija Arvo, Kiinteistömaailma Alppila-Vallila

"Toisinaan kodeissa saattaa olla sisustuksessa jotain “kummallista”. Tässä kaksiossa ei ollut lainkaan ruokapöytää, se asia korjattiin digisisustamalla. Voimme näyttää, että syöminen pöydän ääressä kyllä onnistuu tässäkin kodissa."

Hannimaria Haaramäki, Kiinteistömaailma Kruununhaka

Dixu

Dixu